Thursday, March 21, 2013

PAKEJ KIMCHI (6H5M)


TRIP ITINERARY

(DAY 1)

1) AIRPORT ARRIVAL
    Meet our representative at Incheon Airport and we will then depart to Guesthouse using
    JUMBO TAXI

2) CHECK IN GUESTHOUSE
    Guesthouse located in Myeongdong/Namdaemun, depends on the availibility

3) LUNCH
    Halal korean foods in Myeongdong

4) KYONGBUKGONG PALACE
    After lunch, depart for Gyeongbukgong, the main and the largest palace among the five grand
    palaces in South Korea

5) GWANGHWAMUN PLAZA
    Depart for gwanghwamun plaza or also known as gwanghwamun square where you can get
    to take pictures with the creator of Hangeul statue, King Sejong and the statue of the most
    respected Korean naval comander,Admiral Yi Sun-sin.

6) CHONGGEYCHEON STREAM
    Depart to Chongeycheon stream,heaven of the natural beauty amidst the bustle of city life.

7) DINNER
    Halal korean foods in Myeongdong

(DAY 2)

1) BREAKFAST @ GUESTHOUSE
    Simple breakfast of bread, jam, butter, milk, coffe etc.

2) NAMDAEMUN
    Depart to Namdaemun to shop for various and unique brooches, various kind of "ole-ole"
    (cute fridge magnets+Korean long spoon+key chain+Korean nail clipper+Korean face mirror),
     I LOVE KOREA t-shirts and etc.

3) LUNCH
    Halal korean foods in Namdaemun

4) NAMSANGOL HANOK VILLAGE
    Also known as the "Village of The Traditional House in Namsan Valley" where here you can
    get to experience a wide cross-section of Joseon-era citizenry and activities, from royalty to  
    commoners.

5) DONGDAEMUN/GWANGJANG MARKET
    Depart to Gwangjang Market to shop for Korean silk as well as Korean cotton. To those
    who want to  shop in a department store, we can skip Gwangjang Market and go straight to  
    Dotta/Migllioaire/Hello APM department store.

6) DINNER
    Halal fast food @Turky Restaurant in Dongdaemun

(DAY 3)

1) BREAKFAST@ GUESTHOUSE
    Simple breakfast of bread with jam, butter, milk, coffe etc.

2) NAMI ISLAND
    Using ITX (Intercity Train Express), depart to Nami Island, where here you can get to enjoy
    lake cruise and take a leisure walk among the beautiful tree road where the outdoors shooting
    for the famous Korean Drama “Winter Sonata” took place.

3) LUNCH
    Halal Korean food in Nami Island (NASI GONCANG)

4) CONTINUE NAMI ISLAND TOUR.

5) DEPART FOR SEOUL

6) DINNER
    Halal Korean food in Sincheon

(DAY 4)

1) BREAKFAST@ GUESTHOUSE
    Simple breakfast of bread with jam, butter, milk, coffe etc.

2) EVERLAND/LOTTE WORLD
    Using  SHUTTLE BUS to Everland and subway for Lotte World, depart to Everland/
    Lotte World Theme Park. Everland is South Korea largest theme park while Lotte World
    holds the world's largest indoor theme park.
    YOU CAN GET TO CHOOSE ONE OF THESE ENJOYABLE THEME PARK!

3) LUNCH
    Halal fast food in the theme park.

4) CONTINUE EVERLAND/LOTTE WORLD TOUR.

5) DEPART TO GUESTHOUSE

6) DINNER
    Halal Korean foods delivery to Guesthouse (Bulgogi)


(DAY 5)

1) BREAKFAST@ GUESTHOUSE
    Simple breakfast of bread with jam, butter, milk, coffe etc.

2) ITAEWON
    Depart to Itaewon where you can get to shop along the Itaewon streets as well as to visit
    the only Mosque in Seoul, Itaewon Mosque

3) LUNCH
    Halal buffet in Itaewon

4) Myeongdong
    The Myeongdong tour will kick off by attending the Korean Traditional Craft class. You can
    bring  the craft that you made in the class back to Malaysia as souvenior.  Later we will proceed
    for Kimchi making class where here you will get to experience first hand on making kimchi,
    Korean most famous dish.To get into the mood, each of you will be doning the Hanbok
    costume,Korean traditional costume  together with your  family members or friends for a
    photo session.Later we will continue with seightseeing and shopping in Myeongdong

5) Dinner
    Halal Korean foods in Myeongdong


(DAY 6)

1) BREAKFAST @ GUESTHOUSE
    Simple breakfast of bread and jam, butter, milk, coffe etc.

2) SEOUL TOWER
    Also known as Namsan Tower, where it marks the highest point in Seoul. You can get to see
    the beauty of the whole of Seoul from here.

3) LUNCH
    Halal Korean fast foods

4) AIRPORT DEPARTURE
    Time to say goodbye~


PRICE AND INCLUSIONS?   
KINDLY VISIT OUR FACEBOOK PAGE FOR MORE DETAILS!

CLICK HERE >>> PAKEJ MURAH KOREA FACEBOOK PAGE <<< CLICK HERE

78 comments:

  1. EMAIL ME THE CHARGES FOR 6H5M .. ADVISABLE FLIGHT TO BOOK AS WELL. kasman.ffa@gmail.com

    ReplyDelete
  2. Hi.. can you please email me the details for 1 pax. suerinz@gmail.com

    ReplyDelete
  3. aslmkm,

    boleh emailkan saya pakej untuk musim sejuk-salji (sekeluarga) seperti berikut :

    1) 5 hari 4 malam

    2) 2 dewasa/ 3 kanak-kanak/ 1 bayi

    3) 'tour guide' kos keseluruhan untuk kami sekeluarga di sana (tidak termasuk
    shopping)

    email address : ieqzam@yahoo.com

    attn : nizam

    ReplyDelete
  4. assalammualikum, saya plan nak pergi ke seoul korea during winter dalam bulan december, boleh email quotation utk 6/7hari utk 7 org. mieraaziz@hotmail.com

    ReplyDelete
  5. Salam...saya bercadang nak bercuti ke korea..ada tak pakej sekali untuk ke juju island..tempoh percutian 10 hari 9 malam..jika ada tolong emailkan pakej/kos keseluruhan A-Z untuk 4 pax dewasa sekali dengan harga flight dan tempat tinggal complete disana ke zulfadhli.thalhah@yahoo.com Terima Kasih.

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum...saya berminat nak ke korea...boleh tak berikan pakej 8h7m utk 4 org...exclude fl8 tix...email ke nmaj7088@gmail.com ek...tenkiuuu...

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum...saya berminat nak ke korea...boleh tak berikan pakej 8h7m utk 4 org...exclude fl8 tix...email ke norshahiba@moh.gov.my ek...tenkiuuu...

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum, boleh balas email saya? tq zulqs@hotmail.com

    ReplyDelete
  9. Tolong emailkan saya pakej kekorea tarikh 16-23/4/2014 untuk 6-8orang dialamat: sham7675@yaho.com

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum. .boleh email kan pakej ke korea untuk 4-6 orang dari tarikh 18/4/2014-25/4/2014..email saya muazzimah_87@yahoo.com. .thanks

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum... saya plan untuk ke korea tahun depan (musim autumn) boleh emailkan pakej & harga sekali..email saya linda@afcgroup.com.my.

    ReplyDelete
  12. bleh sye tau brpe price utk pakej nie??

    ReplyDelete
  13. email ke zoeyejam86@gmail.com utk 8 hari or 10 hari

    ReplyDelete
  14. hai nak tnye kalau harganye berape? utk bulan bulan 10 2014 berape harga ye?

    ReplyDelete
  15. please email ke aeronnafia@yahoo.com

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum. I want to ask about the package price on 5th april 2014 - 11th april 2014. please send the detail to my email at devdolpdeb@gmail.com thank you :)

    ReplyDelete
  17. salam. saya bercadang untuk ke korea dalam bulan mei iaitu 25-30 MAY 2014 selama 6H5M dan juga kalau 5H4M. bole emailkan quotation berserta itenarary tak? nak full package+ flight (return) dengan ground package. group kami seramai 24 orang. mohon emailkan secepat yang mungkin. red_butterfly367@yahoo.com. tq

    ReplyDelete
  18. boleh bagi quotation utk 8 orang cover sekali pulau jeju pada bulan may 2014

    ReplyDelete
  19. Salam boleh bagi quotation ke Seoul untuk 5H4M bagi 3-4 org.

    Emel- ckinanuar.88@gmail.com

    Attention- Shikin

    ReplyDelete
  20. Salam.sy bercadang nk ke korea 3 org pd mac 2014.boleh emailkan price pakej ni tak. sitizakiyah1989@gmail.com

    ReplyDelete
  21. Pls email me rinanadrina@gmail.com

    ReplyDelete
  22. Sy nak ke korea pd bln march 2014 musim cuti sekolah utk 12 org. Boleh email sy the price package. Tq

    ReplyDelete
  23. Boleh emailkan saya utk 15 org awal bulan disember 2014.musim sejuk kah masa tu..emailkan zalihabrunei@yahoo.com
    Kami ni dari wp labuan.

    ReplyDelete
  24. Bole emailkn sy pakej 6h5m utk 3 org include flight tket..tq..hehe
    norfatinaqilah89@yahoo.com

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  26. salam..boleh emelkan package 6h5m untuk backpackers dlm 4-6 org sahaja..tarikh 22-28/november 2014..
    annira26@yahoo.com
    terima kasih..

    ReplyDelete
  27. Saya nak ke Korea pada 8hb12.2014 seramai 10 orang...boleh tahu harga per pax.. a.s.a.p
    tq

    ReplyDelete
  28. Plan nak ke korea bln 12/2014.
    2 dewasa + 1 kanak2 (1 1/2 tahun)
    email ke saya harga.
    urusan A-Z.

    brozul111111@gmail.com

    ReplyDelete
  29. Assalam, plan nak p korea in autumn 2014, during malaysia skool holiday in sept. Pls quote harga utk 2 adult inclusive all except flight tix to nyomaloomba@gmail.com. TQ.

    ReplyDelete
  30. Salam. Tolong Kasi quotation for package to nami island, mount sorak to iskandarmsaid@gmail.com for December 2014. Thanks

    ReplyDelete
  31. salam, boleh emailkan harga utk 2 adult bagi pakej kimchi ni pada bella_farhanah@yahoo.com ? plan nak pergi bulan 3 ni..

    ReplyDelete
  32. quotation utk 7 org pertengahan nov ni..6h5m..please email ameyamor@gmail.com..tq

    ReplyDelete
  33. hi plese email quotation to myto_0306@yahoo.com for 8Days 7 nights tour for 4 ppl early june.if possible pls include trip to jeju island in d package.thanks

    ReplyDelete
  34. pls email detail untuk pakej dua orang dewasa pada 22 mac nanti.azimaghani76@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  35. Salam...
    boleh email kan pada saya quotation untuk pakej basic,pakej bibimbap dan pakej kimchi untuk kumpulan 10 orang...Syukran Jazilan...:)
    ciktie.bluesky09@gmail.com

    ReplyDelete
  36. Assalamua'laikum.. buleh x sy nk dptkn quotations beserta itinerary utk tour di korea yg termasuk ngan jeju island. Sila emailkn kt sy di an_nisryn@yahoo.com. Tq.

    ReplyDelete
  37. Email pd sy asznie@yahoo.com pakej ke korea 6 hari 5 mlm seramai 6dewasa 1kanak2 umur 8tahun bserta jadual pjlanan.. tQ

    ReplyDelete
  38. Hi, saya punya rencana ke korea april 2014, tiba di seoul tgl. 27 april 2014 pulang dari seoul tgl. 4 mei 2014.tolong di email itinerary perjalanan dan biaya ke tita.nited@gmail.com.
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  39. Saya akan ke korea pada 1 hingga 7 sept 2014. Seramai 4 orang. Tolong email package unt 7 hari. Email rosnah118@gmail.com.

    ReplyDelete
  40. tolong emel pakej ke korea tk 6 org 4 dewasa 2 kanak-kanak...mirul78@yahoo.com

    ReplyDelete
  41. Tolong email pakej kimchi nie tuk 6 org dewasa 1 kanak2 brumur 3 thn.
    nurrul67@gmail.com

    ReplyDelete
  42. Salam.. bole emailkan saya price pakej kimchi for 2 adults. Planning to go this mid Oct 2014. Lagi satu nak tnya kalau saya req utk bawa pg jeju-do sekali boleh ka?? Kalau cm 2 price berapa ya? 감사합니다 ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry, saya terlupa. my email add is messychaoskyu@gmail.com

      Delete
  43. salam.. bleh emel saya pakej 6 hari 5 malam - polayris86@yahoo.com

    ReplyDelete
  44. As salam.saya bercadang nak ke Korea pada15hb-21hb dec.2014.flight x beli lagi.kami 6 dewasa dan 1 kanak2.
    Blh bagi tahu harga full pakej dan juga ground pakwj utk bajet kami.
    Email:lizaftm98@gmail.com

    ReplyDelete
  45. Salam..boleh emailkan sy pakej2 yg ade untuk 2 dewasa..bercadang untuk ke sana selama seminggu..tq..wawaprops@gmail.com

    ReplyDelete
  46. Assalamualaikum..boleh emailkan harga pakej bagi Pakej Kimchi untuk 4 org. Tarikh cadangan pergi 5 September hingga 10 September 2014. email ke sitiumainah@gmail.com

    ReplyDelete
  47. salam ...blh emai saya quotation untuk ketiga2 pakej(winter bln 12)...n harga untuk toddler 3 years bpe ye untuk ketiga2 pakej ni..tq..damiafazirah@gmail.com

    ReplyDelete
  48. Salam. Saya nk ke sana berdua dgn isteri pakej 6h5m musim autum. Mohon beritau tarikhnya dan kami bersedia di kongsikan bersama grup lain. Sila email ke zainiana@gmail.com dgn sgra sebab saya nak booking air ticket. Terima kasih

    ReplyDelete
  49. Assalamualaikum. Sy dan husband sama beberapa rakan plan nk ke korea musim luruh..dlm hujung bln 10 atau awal bln 11..boleh email quotation utk pakej kimchi dan bibimbap ni ke ainulrazak1983@yahoo.com. tq

    ReplyDelete
  50. Hello...boleh x bagi quotation untuk ke korea musim salji..jan 2015 untuk 2org..6h4m...2hari untuk main ski..

    ReplyDelete
  51. Hello, kindly email me your package (kimchi) to nadiaishak89@gmail.com
    travel date 27/4/2015 - 4/5/2015 thank you

    ReplyDelete
  52. salam, Sy plan nk ke korea musim luruh,dlm bln 10 atau awal bln 11 2015..boleh email quotation utk pakej kimchi dan bibimbap ni ke nursharina91@gmail.com.(3 pax)
    including flight ticket. asap.

    ReplyDelete
  53. salam..email kat saya pakej musim bunga april 2015....pakej 6h4m...bole email saya di norhaniza_hamin@yahoo.com

    ReplyDelete
  54. Slm, minta tlg emailkan quotation kpd mastura6494@gmail.com utk 2 org.. 7-16 Nov 2014. Seoul and jeju tour guide...tiket flight kami dah beli..

    ReplyDelete
  55. Slm..nak tnya kalau pakej 6h5m..tarikh 28.11 pai 4.12.2014..bape harge eh..tok 3 org...boleh emailkan kat greeny90white@yahoo.com

    ReplyDelete
  56. Hi! Saya nak visit Seoul on this friday 18th July 2014. Anyone boleh help on accommodation and tour for one person? Sorry last minute but I really need your help. Tolong email to mur_sara379@yahoo.com the details please. Thankyou sangat sangat!

    ReplyDelete
  57. Salam..tlong emelkan quotation pakej kimchi ntok 2 org..nurainna90@gmail.com

    ReplyDelete
  58. Hi!!! bole tolong email quotation untuk pakej 4 org...
    szasza_teppei@yahoo.com
    TQ

    ReplyDelete
  59. Pakej Korea Cuti sekolah Mac 2015
    Seoul,Nami Island,Everland dll.
    Jeju Island,Mt Sorak and Lotte world dah pergi.

    haya_1960@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  60. Salam... saya ada berhubung melalui fb tapi belum ada respond lagi so nak tanya pakej 6 hari Korea.. Flight kami 22 Mei 2015 KL 01.00 ICN 08.20 and fly back to KL on 27 mei ICN 16.25. Rombongan makcik kiah kami seramai 7 dewasa dan 3 kanak-kanak/baby...request for jeju...hope dapat repy dari anda asap

    ReplyDelete
  61. email iternery n kos di email saya mardhiahmamat63@gmail.com....tq

    ReplyDelete
  62. blh emelkan itinerary termasuk jeju pada 8-14 Mac 2015..price for 7 pax include 1 kid.. tiket flight da Ada - mizzros33@gmail.com..tq

    ReplyDelete
  63. Assalamualaikum... saya berminat utk ke korea bersama 4 orang lagi kawan saya pada 26/3 - 31/3/ 2015. Boleh emailkan harga.
    Bagaimana pula kalau kami ada itenari kami sendiri?
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  64. Assalam, boleh bagi pakej ke Korea pada 29/4 - 3/5 untuk gruop lebih dari 5 pax

    t.kasih

    ReplyDelete
  65. salam..nak tanya harga utk 2 dewasa dan sorg bayi pd bln 12. flight dan hotel saya akn cari. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. tlg email ke nuratiqahbasran@yahoo.com

      Delete
  66. salam bole email pakej utk dewasa 2 org. tarikh bulan 5-6, 2015... suhaidaman@ymail.com

    ReplyDelete
  67. salam.. boleh bagi harga untuk 2 orang dewasa. perjalanan pada 20 april hingga 28 april 2015.

    email saya etudevice@gmail.com

    thank you
    marlia

    ReplyDelete